Bezoekersteller
  Home Hoe het allemaal begon

  Hoe het allemaal begon

   

  Van thuis uit ben ik opgegroeid met heel veel dieren, van kippen, konijnen en hamsters tot zeven aquariums toe, en natuurlijk mens beste huisvriend(in)en, de honden, katten en poezen. Af en toe fokten mijn ouders,zowel met de honden als met de poezen,een nestje pups of kittens

   

  Uiteindelijk, trouwde ik in 1980 met Harrie en we gingen op/in Boskamp, een buurtdorp van de gemeente Olst-Wijhe wonen. In de eerste jaren hadden we alleen maar honden, teckels en herdershonden, en vanaf 1990 kwam ons eerste poesje de boel hier opvrolijken, Kelly, een pikzwarte Siamees kruising. Vanaf 2003 hebben we Lucky, een Britse korthaar poes. Omdat de poezen het altijd erg goed konden vinden met onze honden, en ik altijd al heel graag een Heilige Birmaan poes wilde gingen we in mei 2008, eindelijk, eens kijken bij een nestje Birmaantjes. Toen we enkele uurtjes later weer naar huis reden hadden we een optie genomen op een van de poesjes, je kunt je wel voorstellen dat ik hiermee erg blij was!!!

   

  Uiteindelijk haalden we ons poesje, die we ondertussen de naam Shadow hadden gegeven de dag van de start van de zomer, 21 juni 2008, op uit Nunspeet.

   

  Omdat Saint Pro Cat eigenlijk dé rasvereniging is voor de Heilige Birmanen, werd ik gelijk lid van die vereniging. Na een en ander goed te hebben doorgelezen bleek dat het binnen de mogelijkheden lag om ook een Cattery-naam, mochten we ooit eens willen fokken met onze Shadow, te bemachtigen voor mij, we gaven diverse mogelijke namen op en hieruit werd uiteindelijk de naam “PIERMAN’S” CATTERY geselecteerd door Saint Pro Cat. Pierman is bekend in de Dijkerhoek, bij Holten, het was namelijk de bijnaam van de familie van Anita’s vader, John Dijkerman, kun je nagaan dat we deze Cattery naam erg bijzonder vinden!!!

   

  Nu met de Cattery naam op zak, een prachtige, lekkere ondeugende Heilige Birmaan, staat er ons in principe niets meer in de weg om eens te kijken of wij positief kunnen bijdragen aan de schoonheid, en verbetering, van dit geweldige katten ras. De toekomst zal het leren!

   

   

  Anita Keller Dijkerman

  “Pierman’s Cattery”

  Juli 2008.