Bezoekersteller
  Home Ditjes en Datjes Aanschaf van een kitten

  Aanschaf van een kitten

   

  Een huisdier is een waardevolle toevoeging aan ieder huishouden. Liefde, verzorging en aandacht betalen zich terug in gezelschap, warmte en gezelligheid. Indien u ervoor kiest een kitten in huis te nemen, zijn er verschillende zaken waar u bij de aanschaf rekening mee moet houden.

  Wat moet u in huis halen?


  De volgende zaken kunt u aanschaffen voor u het katje op gaat halen, zodat alles klaarstaat wanneer de nieuwe bewoner arriveert:

  • mandje / kussentje om op te slapen
  • kattenbak met vulling en poepschep
  • reismandje
  • krabpaal
  • speeltjes
  • eet- en drinkbakje
  • droogvoer


  Plaatsing;
  Zorg dat de slaapplek, kattenbak en voerbakjes niet te dicht bij elkaar staan. Een kat zal misschien niet meer eten of op de kattenbak gaan wanneer hij moet eten en/of slapen in de buurt van zijn toilet.


  Ophalen;
  Wanneer u uw katje gaat ophalen, leg dan een zacht kussen of kleedje in de reismand. Zet zodra u thuis bent het deurtje van de mand open, de kitten zal er uit zichzelf uitkomen. Dit kan even duren, maar heb geduld...

  Rondleiden;
  Laat wanneer de kitten uit zijn reismandje is het huis aan hem zien. Vooral de kattenbak is belangrijk, zet hem hier als eerst op. Hij weet dan waar hij zijn behoefte moet doen. Vervolgens kan hij zelf het huis ontdekken, eventueel kamer voor kamer.

  Angstig;
  Als de kitten nog een beetje bang is in het begin, kan hij zich verstoppen onder een bank of kast. Laat hem daar rustig even zitten, zodat hij op zijn eigen tempo de omgeving kan verkennen. Misschien komt hij er zelfs pas 's nachts onder vandaan, als er niemand meer in de buurt is. Zorg er in ieder geval voor dat zijn eten en drinken in de buurt staan.

  Tot slot;
  De kitten zal zich met de juiste zorg en aandacht snel helemaal thuis voelen en een jarenlange fijne huisgenoot zijn!